Korriger synet ditt

ESSILOR® STELLEST™-GLASS

Når det gjelder nærsynthet, vil korreksjon av synet til barnet ditt i dag ikke bety beskyttelse for morgendagen. Nærsynthet kan bli verre og eventuelt påvirke synet i fremtiden. Stellest™-glass er Essilors beste løsning i kampen mot barnets nærsynthet, og den kraftige effekten er klinisk dokumentert. ESSILOR® STELLEST™-GLASS BREMSER PROGRESJONEN AV NÆRSYNTHET MED GJENNOMSNITTLIG 67%⁽¹⁾

Fordeler

KORRIGERER NÆRSYNTHET

Barn får et syn som er like skarpt som med vanlige enstyrkeglass.⁽²⁾

KONTROLLERER PROGRESJON AV NÆRSYNTHET

Bremser progresjonen av nærsynthet med gjennomsnittlig 67 %, sammenlignet med vanlige enstyrkeglass, når det brukes daglig i 12 timer.⁽¹⁾

HELT UTEN KOMPROMISS

Stellest™-glass er klare, trygge og enkle.

DU SKAL IKKE BARE KORRIGERE NÆRSYNTHETEN, MEN KONTROLLERE DEN

Visste du at nærsynthet oppstår når barnets øyne vokser mer enn de burde? Når denne prosessen ikke stopper, oppstår det vi kaller progresjon av nærsynthet.

De fleste barn med nærsynthet bruker i dag standard enstyrkeglass. Disse glassene korrigerer nærsynthet og gjør at barna kan se tydelig. Nærsyntheten vil derimot fortsette å bli verre. Dette betyr at etter som barnet vokser, utvikles nærsyntheten fortsatt, og større styrke blir nødvendig. Jo større behov for korreksjon, jo mer avhengig vil barnet være av briller.

Dette betyr også økt risiko for større grad av nærsynthet og utvikling av øyeplager.

Større grad av nærsynthet er en stor bekymring som påvirker hverdagen til barna i tillegg til utviklingen deres.

Nærsynthet kan påvirke et barns utvikling

Lek, lekser, lesning, oppdagelsesferd ... Visste du at mer enn 80 %(4) av barnas opplæring er synsbasert? Nærsynthet kan ha alvorlige konsekvenser for synet og livet til barnet ditt.

Flere barn enn tidligere blir nærsynte i ung alder – delvis pga. en økning i en stillesittende, innendørs livsstil og en økning i tiden som brukes på aktiviteter på nært hold. Jo tidligere barnet utvikler nærsynthet, desto mer kan den utvikles og jo større kan den bli.

Barn som utvikler nærsynthet i ung alder, kan ha større risiko for å utvikle stor grad av nærsynthet og for å utvikle synsproblemer i voksen alder.

 Finn en optiker

Child that needs glasses

Brilleglass for kontroll av nærsynthet

Vi tror at barnets syn er vesentlig. Derfor har vi i mange år jobbet med banebrytende teknologi i kampen mot progresjon av nærsynthet.

 Finn en optiker

Boy in Stellest lenses

HVA ER NÆRSYNTHET?

Myopi, også kjent som nærsynthet, er en øyetilstand som påvirker en persons evne til å se tydelig på avstand. En nærsynt person kan se gjenstander klart på nært hold, men har problemer med å se gjenstander på avstand, som en TV-skjerm eller en tavle.

Har du vansker med å se på avstand? En standard synsprøve kan identifisere om du er nærsynt, og optikeren din vil kunne anbefale den beste synsløsningen som passer dine personlige behov.

Finn en optiker

STELLEST™-GLASSENES EFFEKT PÅ KONTROLL AV NÆRSYNTHET

MYOPIKORREKSJON MED KLART SYN

Enstyrkeområdet som har styrken som barnet ditt trenger, gir et klart syn ved å fokusere lys inn på netthinnen. Designet på brilleglasset sørger for et stort styrkeområde. Dette garanterer klart syn og komfort.

optic illustration

MYOPIKONTROLL MED ET SIGNAL MOT FORLENGELSE AV ØYET

Dette glasset er laget av en banebrytende konstellasjon bestående av 1021 usynlige, små mikrolinser. I tillegg til å gi skarpt syn som et vanlig enstyrkeglass, skaper denne konstellasjonen et signal inn i barnets øye som opptrer som et skjold som bekjemper forlengelse av øyet.

Takket være H.A.L.T-teknologien(5) bremser Essilor® Stellest™-glass progresjonen av nærsynthet med gjennomsnittlig 67 %, sammenlignet med vanlige enstyrkeglass, når de brukes daglig i 12 timer(1).

optic-illustration

 

KLINISK DOKUMENTERT

EN HØYTEKNOLOGISK TOÅRIG KLINISK STUDIE GAV STERKE BEVIS PÅ EFFEKTEN AV STELLEST™-GLASS

 

How Essilor Stellest slows myopia

Essilor® Stellest™-glass bremser progresjonen av nærsynthet med gjennomsnittlig 67 %, sammenlignet med vanlige enstyrkeglass, når de brukes daglig i 12 timer(1).

I sin kliniske studie viste Essilor at etter det første året var øyeutviklingen til 9 av 10 barn som brukte Stellest™-glass, tilsvarende eller saktere enn hos ikke-nærsynte barn. I tillegg hadde 2 av 3 barn som brukte Stellest™-glass, et stabilt behov for synskorreksjon etter det første året(3).

STELLEST™-GLASS KORRIGERER NÆRSYNTHET OG BREMSER PROGRESJONEN. EN TOSIDIG FORDEL SOM SKJER HVER DAG. EN LANGSIKTIG FORDEL.

JEG TROR AT BARNET MITT ER NÆRSYNT. HVA BØR JEG GJØRE?

 

Facts on vision for children

Nærsynthet er en svært vanlig øyetilstand som kan være forårsaket av genetikk, miljø og livsstil. Hvis en av foreldrene til barnet er nærsynt, har barnet syv ganger større sannsynlighet for å utvikle nærsynthet(6). Nærsynthet kan vanligvis forekomme så tidlig som i 6-årsalderen. Hvis du merker at barnet ditt strever med å se TV-skjermen tydelig eller hvis læreren nevner at barnet har problemer med å se tavlen, kan det være et tegn på at barnet er nærsynt.

En standard synsprøve vil kunne avgjøre om barnet ditt er nærsynt, og optikeren vil kunne anbefale den beste synsløsningen som passer barnets behov. Ta barnet med til en synsprøve med jevne mellomrom, hvert andre år eller oftere dersom optikeren anbefaler det. Hvis du eller barnet ditt merker en endring i synet, kan du bestille en synsprøve hos din lokale optiker som vil kunne kontrollere om det er noen endringer.

Finn din lokale optiker

Finn en optiker

Finn en optiker som tilbyr brilleglass for kontroll av nærsynthet

(1) Sammenlignet med enstyrkeglass, når de brukes av barn daglig i minst 12 timer. Bao, J., Huang, Y., Li, X., Yang, A., Zhou, F., Wu, J., Wang, C., Li, Y., Lim, E.W., Spiegel, D.P., Drobe, B., Chen, H., 2022. Spectacle Lenses With Aspherical Lenslets for Myopia Control vs Single-Vision Spectacle Lenses: A Randomized Clinical Trial. JAMA Ophthalmol. 140(5), 472–478.https://doi.org/10.1001/jamaophthalmol.2022.0401

(2) Resultater fra toårig, prospektiv, kontrollert, randomisert, dobbeltblind klinisk studie med 54 nærsynte barn som bruker Stellest™-glass, sammenlignet med 50 nærsynte barn som bruker enstyrkeglass. Resultatene er basert på 32 barn som sa de bruker Stellest™-glass daglig i minst 12 timer. Bao, J. et al. (2021). One-year myopia control efficacy of spectacle lenses with aspherical lenslets. Br. J. Ophthalmol. doi:10.1136/bjophthalmol-2020-318367.

(3) Resultater fra toårig, prospektiv, kontrollert, randomisert, dobbeltblind klinisk studie med 54 nærsynte barn som bruker Stellest™-glass, sammenlignet med 50 nærsynte barn som bruker enstyrkeglass. Resultatene er basert på 32 barn som sa de bruker Stellest™-glass daglig i minst 12 timer. Øyevekst hos ikke-nærsynte barn basert på 700 datapunkter hos skolebarn som deltok i den prospektive kohortstudien Wenzhou Medical University-Essilor Progression and Onset of Myopia (WEPrOM). Behovet for stabil korreksjon er definert som en likedann sfærisk refraksjonsendring på begge øyne som er lavere enn 0,50 D. 

(4) Eyeglasses for Global Development Bridging the Visual Divide, World Economic Forum, Social Entrepreneurs, EYElliance, June 2016

(5) Highly Aspherical Lenslet Target (sammensetning av høyst asfæriske små linser)

(6) https://www.college-optometrists.org/the-college/media-hub/news-listing/nicer-myopia-children.html