Informasjonskapsler

Essilor bruker informasjonskapsler for å holde oversikt over og forbedre noen brukeraktiviteter på nettstedet vårt.
Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder små mengder informasjon som, hvis du samtykker til det, lastes ned til nettleseren du bruker når du besøker et nettsted. Enheten som lagret informasjonskapsler i nettleseren din, kan deretter lese informasjonen i informasjonskapselen den lagret. Informasjonskapsler klassifiseres enten som «økt-informasjonskapsler» som ikke blir værende på enheten din etter at du lukker nettleseren, eller «varige informasjonskapsler», som vanligvis forblir på enheten din til du sletter dem eller de utløper. 

Essilor bruker følgende informasjonskapsler:

  • Strengt nødvendige informasjonskapsler
  • Analytiske informasjonskapsler eller ytelsesinformasjonskapsler
  • Funksjonalitetskapsler
  • Målrettede informasjonskapsler

Du finner mer informasjon om de individuelle informasjonskapslene vi bruker og formålene vi bruker dem til i tabellen nedenfor: 

Tittel på informasjonskapsel
Navn på informasjonskapsel
FormålMer informasjon

Cookie usage consent

cb-enabled

Denne informasjonskapselen er viktig for at nettstedet vårt skal / gjør oss i stand til

a) Gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt

 

Google Analytics

_ga

Denne informasjonskapselen er viktig for at nettstedet vårt skal / gjør oss i stand til

a) Beregne publikumsstørrelse og bruksmønstre

b) Gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt

Google Analytics

 

Informasjonskapsler fra tredjeparter

Vær oppmerksom på at tredjeparter (inkludert for eksempel annonseringsnettverk og tilbydere av eksterne tjenester som analyse av nettrafikk) også kan bruke informasjonskapsler på nettstedet vårt. Vi bruker partnere som DoubleClick og Google AdWords for å hjelpe oss med å levere reklame. Vi bruker også Google Analytics for å hjelpe oss med å analysere hvordan nettstedet vårt brukes. Google Analytics bruker informasjonskapsler til å spore samhandlinger med besøkende. For eksempel kan Google ved hjelp av informasjonskapsler fortelle oss hvilke sider våre brukere besøker, hvilke som er mest populære, om besøkende har vært på nettstedene våre før, hvilket nettsted eller onlinekanal som videresendte den besøkende til våre nettsider, og annen lignende informasjon.

Vi har liten kontroll over disse «tredjeparts»-informasjonskapslene, så vi foreslår at du sjekker de respektive personvernsretningslinjene for disse eksterne tjenestene for å hjelpe deg å forstå hvilke data disse organisasjonene har om deg og hva de gjør med den. 

Kontroll av informasjonskapsler

Det finnes en rekke måter du kan administrere hvilke informasjonskapsler som lagres på enhetene dine. Essensielle informasjonskapsler kan imidlertid ikke deaktiveres.

1. Reklame-informasjonskapsler

Hvis du ønsker å deaktivere reklame-informasjonskapsler, kan du besøke http://www.youronlinechoices.com. Hvis du velger å slå av disse informasjonskapslene, vil du fortsatt se reklame på nettet, men den kan ikke skreddersys til dine interesser. Det betyr ikke at du ikke vil bli vist noe reklame mens du er online. Du kan også administrere denne typen informasjonskapsler i personverninnstillingene i nettleseren du bruker. Vennligst se nedenfor for mer informasjon.

2. Nettleserinnstillinger

Du kan deaktivere og/eller slette de fleste typer informasjonskapsler ved å bruke innstillingene i nettleseren din. Vær oppmerksom på at hvis du bruker nettleserinnstillingene til å blokkere alle informasjonskapsler, kan du kanskje ikke få tilgang til deler av våre eller andres tjenester. Følgende koblinger gir informasjon om hvordan du endrer innstillingene for informasjonskapsler i enkelte populære nettlesere:

Med unntak av viktige informasjonskapsler utløper alle informasjonskapsler etter 2 år.