Ofte Stilte Spørsmål

Hva er progressive glass?

Glass som korrigerer synet for avstand, lesing og alt imellom.

Hva betyr brilleseddelen min?

Brilleseddelen din vises ofte i en form for tabell, med forskjellige forkortelser, ord og tall for å beskrive resultatet av synsundersøkelsen og hvilke brilleglass som er nødvendige for å korrigere synet ditt.

Hva betyr det hvis jeg er nærsynt?

Nærsynthet påvirker evnen til å se fjerne objekter. Du kan kanskje se nære objekter godt, mens objekter som ligger på avstand kan se uskarpe ut eller være ute av fokus.

Hva er den beste måten for å rengjøre glassene på?

Til daglig rengjøring bør du bruke en Essilor glassrengjøringsklut som du kan kjøpe hos din lokale optiker. For en grundigere rengjøring anbefaler vi at du bruker en optisk rengjøringsspray sammen med rengjøringsduken. Be optikeren din om den beste rengjøringsløsningen til glassene dine.

Hva er den beste måten for å rengjøre glassene på?

Til daglig rengjøring bør du bruke en Essilor glassrengjøringsklut som du kan kjøpe hos din lokale optiker. For en grundigere rengjøring anbefaler vi at du bruker en optisk rengjøringsspray sammen med rengjøringsduken. Be optikeren din om den beste rengjøringsløsningen til glassene dine.

Hva koster Essilor-glass?

Glassene består av et korrigerende design, beskyttelsesteknologi og forbedringer av klarhet. Glassløsningen din blir anbefalt avhengig av dine visuelle korreksjonsbehov og livsstilsbehov.
Optikeren kan anbefale den beste visuelle løsningen for budsjettet ditt som tilfredsstiller dine visuelle behov.

Vil bruk av briller gjøre synet mitt svakere/verre?

Brytningsfeil utvikler seg uansett om du bruker briller eller ikke. Det å bruke riktige glass hjelper deg med å se bedre. Når voksne bruker feil resept, kan det føre til en belastning på øynene, men det vil likevel ikke forverre synet. Hvis barn bruker feil resept, kan det imidlertid føre til at nærsynthet utvikler seg raskere.

Kan jeg kjøpe glass direkte fra Essilor?

Essilor-glass finnes hos et bredt spekter av optikere. Klikk på vår optikerfinner og søk etter din lokale optiker for å bestille time og diskutere dine visuelle løsningsbehov.

Hvor gamle bør barn være første gang de trenger en øyeundersøkelse hos optiker?

Åpen

Barnets øyne bør undersøkes i flere alderstrinn når de vokser opp. Øyeundersøkelser bør gjøres innen 72 timer etter fødselen, mellom 6-8 uker, mellom 1-2 år og mellom 4-5 år. Selv om synet til barna kan virke bra, er det verdt å ta dem med på en øyeundersøkelse når de når skolealder. Hvis du er bekymret for barnets syn, bør du kontakte din lokale optiker for ytterligere råd.

Hvorfor blir synet mitt svakere?

Det kan være mange årsaker til at øynene dine blir svakere.
Alder, genetikk, livsstil, øyetilstander og skadelig lys kan alt sammen påvirke synet ditt. For noen øyetilstander kan øyesynet bli bedre med riktig behandling. Det å bruke riktige glass etter din resept vil gi deg et best mulig syn.

Hva er enstyrke-glass?

Det er glass som korrigerer synet hvis du lider av langsynthet eller nærsynthet.

Når får jeg vite resultatene av en øyeundersøkelse?

Normalt med en gang, men optikeren din informerer deg hvis dette tar lenger tid.

Hva betyr det hvis jeg har 6/6-syn?

6/6-syn er et begrep som brukes for å uttrykke klarhet eller skarphet i synet målt fra en avstand på 6 meter. Det betyr at du er i stand til å lese fra en avstand på 6 meter, noe som tilsvarer det en normal voksen person med normalt syn kan lese fra en avstand på 6 meter. Det er også referert til 20/20 syn i imperiale målinger, da det måles som 20 fot.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg har dobbeltsyn?

Dobbeltsyn er når du ser på et objekt, men ser to bilder. Dette kan påvirke det ene øyet eller begge øynene. Hvis du opplever dobbeltsyn, bør du kontakte din lokale optiker som kan diagnostisere, bestemme årsaken og gi deg den rette behandlingen.

Jeg har noe i øyet, hva bør jeg gjøre?

Ikke gni øynene, bruk bomullspinner eller en skarp gjenstand som en pinsett for å fjerne gjenstanden. Begynn med å vaske hendene. Hvis du bruker kontaktlinser, fjern dem.

Kontroller øyet ved å åpne øyelokket helt opp og bruk et speil for å finne gjenstanden. Hvis du ikke kan se linsen, begynn med å trekke det nedre øyelokket ditt ned og se opp i et speil. Hvis du fremdeles ikke kan se linsen, skyv det øvre øyelokket opp og se ned i et speil.

Hvis gjenstanden i øyet ditt er litt smuss, sand, sminke eller et fiber; finnes det noen få ting du kan gjøre for å få det ut.

Hvis gjenstanden sitter fast i det øvre øyelokket, trekker du det øvre øyelokket over det nedre øyelokket og slipper.

Hvis gjenstanden sitter fast i det nedre øyelokket ditt, trekk øyelokket ut og trykk på huden under slik at du ser innsiden av øyelokket. Hvis du ser smusset eller fiberet, kan du prøve å fjerne det med en fuktig bomullspinne. Vær forsiktig så du ikke berører øyeeplet.

Du kan også bruke en saltoppløsning som er spesielt designet for å hjelpe med å fjerne smuss fra øyet.

Du bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du får sterke kjemikalier i øyet, hvis noe har gjennomboret øyet, synet endrer seg, øyet ditt blør, du kan ikke fjerne gjenstanden eller øyet ditt ikke føles bedre når du har fjernet gjenstanden.

Hva er astigmatisme?

Fronten av et gjennomsnittlig øye er sfærisk som en fotball. Personer med astigmatisme har øyne formet mer som en rugbyball. Dette betyr at bildet som dannes på baksiden av øyet ikke er skarpt fokusert.

Hvor lang tid tar en øyeundersøkelse?

Dette kan variere, men vanligvis tar en standard øyeundersøkelse 30-60 minutter.

Er det noe jeg må gjøre før en øyeundersøkelse?

Optikeren din vil informere deg om du trenger å ta noe med til undersøkelsen.

Hvor ofte bør jeg ta en øyeundersøkelse?

De fleste optikere anbefaler at du tar en øyeundersøkelse annethvert år.

Hvor skal jeg henvende meg for en øyeundersøkelse?

Finn en lokal optiker ved å bruke vår optikersøker.

Hva betyr det hvis jeg er langsynt?

Langsynthet påvirker evnen til å se nære objekter. Du kan kanskje se fjerne objekter godt, mens objekter som ligger på nært hold kan se uskarpe ut eller være ute av fokus.