Synet ditt

Ditt hjem for historier, øyehelse, innfatningstrender og mye mer. Sjekk ut våre artikler og emner.

Øyehelse og symptomer 8 minutters lesing

Lær om nærsynthet (myopi)

Myopi er en vanlig øyetilstand som oppstår når det er noe galt med formen på øyeeplet, hornhinnen eller øyelinsen, noe som får objekter i det fjerne til å virke uskarpe eller ufokuserte. Finn ut mer om denne vanlige øyetilstanden og hvordan den kan behandles.

Øyehelse og symptomer 10 minutters lesing

Lær om presbyopi

Presbyopi er en aldersrelatert langsynthet, som påvirker evnen til å se objekter på nært hold. Dette oppstår når øyelinsen mister fleksibiliteten. Lær om denne øyetilstanden, hvorfor den oppstår og hva som kan gjøres for å behandle den.

Øyehelse og symptomer 6 minutters lesing

Lær om astigmatisme

Astigmatisme er en vanlig feil som oppstår når krumningen av hornhinnen eller linsen ikke er symmetrisk, eller «ensartet». Lær om de forskjellige typene astigmatisme og årsakene til denne øyetilstanden. I denne artikkelen ser vi også på behandlingsalternativene sammen med hvordan den diagnostiseres.

Øyehelse og symptomer 12 minutters lesing

Lær om hypermetropi

Hypermetropia - mer kjent som langsynthet eller hyperopi, fremtrer under en gruppe forhold definert som 'brytningsfeil' som resulterer i at nære objekter blir uskarpe og ute av fokus, mens objekter i det fjerne er skarpe og i fokus. Lær om årsakene til disse feilene, og hvordan du kan få rettet opp synet ditt.

Øyehelse og symptomer 6 minutters lesing

Lær om konjunktivitt

Konjunktivitt er en vanlig øyetilstand der konjunktiva blir betent som en reaksjon på påvirkninger utenfra, noe som får den til å bli sår eller irritert. Lær om årsaker, tegn og symptomer til mulige behandlinger i denne artikkelen.

Øyehelse og symptomer 15 minutters lesing

Lær om aldersrelatert macula degenerasjon (AMD)

Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) forårsaker tap av sentralsynet (når du fokuserer rett frem). Maculaen er en liten del av netthinnen og når du blir eldre, kan denne begynne å bli dårligere, noe som kan påvirke synet ditt.

Livet og øynene dine 2 minutters lesing

Hvordan være trygg når man kjører i skumring

Når vi stiller tilbake klokken i slutten av oktober, får vi noen ekstra timer med mørke om morgenen og kvelden. Selv om det betyr at man kan ligge lenger i senga om morgenen, betyr det også at man sannsynligvis vil kjøre mye mer bil i mørket.