Alt om Essilor 6 minutters lesing

Hva er Essilor: Merket bak glassene

Del på

Sannheten er at selv om du kanskje ikke har hørt om Essilor, bruker du mest sannsynlig glass som er laget av oss. Historien vår spenner seg over 170 år, med en ambisiøs begynnelse forankret helt tilbake til 1800-tallet. Oppdag mer...

Vi lever i en befolkning som i økende grad trenger brilleglass for å se ordentlig. Det ble en gang antatt at synet og forverringen av det ble bestemt av genene våre; det har siden blitt oppdaget at dette faktisk kan være forårsaket av en enorm livsstilsendring. Det finnes en global epidemi av myopi, eller nærsynthet, som øker over hele verden. I 2013 ble det spådd at halve verdens befolkning vil være nærsynt innen 2050. Det ble også oppdaget at nærsynthet nesten hadde doblet seg i den yngre befolkningen i løpet av en enkelt generasjon.

Livsstilen vår preges av slike ting som byliv, digitale skjermer og en aldrende befolkning. Både myopi og presbyopi har vært nært knyttet til slikt som et økende omfang av trafikkulykker, prestasjonsproblemer på skolen og lav produktivitet på jobben.

Vi vedder på at du aldri har tenkt på hvor brillene dine kommer fra. Brillereisen din startet og endte muligens hos den lokale optikeren, mens glassene har hatt en mye lengre reise enn det. Med rundt 70% av de voksne som trenger korrigerende glass, er brilleindustrien en viktig bransje, men det er ikke mange som tenker på hvordan glassene har blitt utviklet. De er sannsynligvis bare lettet over at de kan se bedre!

Sannheten er at selv om du kanskje ikke har hørt om Essilor, bruker du mest sannsynlig glass som er laget av oss. Historien vår spenner seg over 170 år, med en ambisiøs begynnelse forankret helt tilbake til 1800-tallet. Ikke bare blir vi kreditert for å ha funnet opp progressive brilleglass, men vi er også opptatt av moderne innovasjon og driver fortsatt forskning for å kunne tilby optimale glass til alle typer behov.

Hvor begynte Essilor?

Historien vår går tilbake så langt som til 1849, med en brillerammeprodusent kjent som Société des Lunetiers, forkortet SL. Det ble raskt bygget brilleglass-fabrikker og allerede ved slutten av 1800-tallet eksporterte denne produsenten produktene sine over hele verden. Selskapet opplevde helt fra startfasen banebrytende innovasjoner, og det var Bernard Maitenaz, en ingeniør som begynte i SL i 1948, som revolusjonerte selskapet.

Ved å utvikle verdens første progressivt glass i 1959, hadde Maitenaz utviklet det som ble den viktigste innovasjonen innen briller siden oppfinnelsen av bifokaler helt tilbake til 1700-tallet. Dette glasset ble kjent som Varilux. Like etter, i 1962, skiftet SL navn til Essel.

I 1972 gikk Essel og Silor, to franske optiske selskaper, sammen og begynte å selge sine produkter på markedet. Ettersom vi spesialiserte oss på plastglass, og takket være vårt unike Varilux-produkt, utløste Essilor en ny generasjon glass.

Essilor glass

Hos Essilor produserer vi glassløsninger som er skreddersydd til din livsstil og dine behov; alle er forskjellige, og det samme er synet til hver av oss. Vi produserer to hovedtyper av glass; Varilux og Eyezen, designet for forskjellige formål for å dekke spesifikke behov.

Varilux

Flaggskipsglasset vårt, Varilux, er et progressivt korrigerende glass designet for å bidra til enkelt å se godt på nært hold, på lange avstander og alt imellom. Mens tidligere glass krevde at du måtte peke nesen dit du ønsket å se, kan man med vår nyeste Varilux X-serie for økt komfort se gjennom hvilken som helst del av glasset.

Takket være innovasjon og forskning, har moderne teknologi betydd at vi kan forbedre utformingen av progressivt glass for å kunne skape et skarpt, forbedret syn som gjør at man kan se alt innenfor en armlengdes avstand.

Vi har utviklet 3 banebrytende teknologier for å forbedre Varilux X-serien. Gjennom Xtend-teknologien er Varilux-glasset optimalisert for flere næravstander mellom 40 cm og 70 cm for en blikkretning, noe som reduserer behovet for hodebevegelse for å finne det beste synsfeltet på glasset.

Nanoptix kan redusere en følelse av tap av balanse ved å redusere avvik fra bilder gjennom glassene. Varilux X-serien er konstruert for å avgrense krummingen, noe som gir bedre synstabilitet.

Synchroneyes lar glasset maksimere synet fra kant til kant, og samler alle områdene i glasset til ett klart bilde.

Eyezen

Siden oppfinnelsen av enstyrkeglass på 1800-tallet, har designet knapt endret seg; i stor kontrast til livsstilen vår. Hos Essilor har vi utviklet vårt eget korrigerende enstyrke-glass. Eyezen-glass er designet for å holde tritt med moderne, digitaldrevne liv, redusere og forhindre synsutmattelse, og sørge for at øynene ikke trenger å jobbe fullt så hardt hele dagen.

Tidligere måtte man ofte se gjennom midten av glasset for å se tydelig, noe som ofte resulterte i smerter i nakke og skuldre når man ser på digitale skjermer på nært hold. Med Eyezens DualOptim-teknologi er glasset optimalisert for både langt og nært syn, noe som resulterer i bedre komfort og skarphet enn tidligere.

Essilor glassforbedringer

Med så mange års erfaring under beltet, har vi ikke bare laget glass. i 1992 introduserte nemlig Essilor første gang deres Crizal glassforbedring. Dette ble kalt et stort fremskritt for en forbedret glassopplevelse, ettersom den var designet for å skape en antireflekterende, ripe- og flekkfri overflate.

I 2012 ble introduksjonen av Crizal UV-glass designet for å beskytte øynene mot skadelig UV-lys. Essilor introduserte også den nye internasjonale indeksen, E-SPF®, designet for å bidra til forstå behovet for beskyttelse mot UV-stråler. Det som fulgte var Crizal® Prevencia; det første forebyggende glasset som beskytter både mot skadelig blåfiolett lys og UV-lys.

Blåfiolett lys, hovedsakelig generert av solen og i mindre mengder i LED-belysning, er giftig for øynene våre og har blitt identifisert i nyere forskning som det mest skadelige lyset for den ytre netthinnen, og er en medvirkende årsak til aldersrelatert makulær degenerasjon.(1)

Tilsvarende er UV-lys en av de viktigste årsakene til grå stær(2). Vi vet å beskytte huden vår mot solen, så hvorfor skal vi ikke beskytte øynene våre også?

Ved hjelp av av denne kunnskapen, kunne vi i 2016 utvikle Eye Protect System; den første innebygde beskyttelsen av glasset mot skadelig lys. Eye Protect System filtrerer ut skadelig blåfiolett lys(3), mens essensielt blå-turkis lys slippes gjennom, noe vi trenger for våre kognitive evner. Uten å påvirke fargen som ses gjennom glasset, er Eye Protect System en unik måte å støtte den visuelle helsen på samtidig som man bruker et estetisk og klart glass.

Transitions 

I 2014 kjøpte Essilor opp 100% av Transitions; verdens første fotokromatiske plastglass under den merkevaren. Transitions er designet for å tilpasse seg sømløst til skiftende lysforhold. Transitions blir mørkere i lys og blokkerer UV-lys.

Transitions måtte opprinnelig ha UV-lys for å kunne aktivere glasset. Etter hvert som livsstilen vår fortsatte å forandre seg og vi begynte å tilbringe mer tid ute og i bilene våre, ble det oppdaget at frontrutene på bilen blokkerte 97% av UV-lyset, noe som betyr at glassene ikke ble aktiverte. Transitions XTRActive ble deretter lansert, som ble aktivert med synlig lys og UV. Dette var spesielt nyskapende for de som lider av lysfølsomhet, så vel som de som er mye utendørs eller kjører mye bil!

(1) Øyehelsen er avhengig av forskjellige faktorer (alder, genetikk, røyking, kosthold). Lys er en av de modifiserbare risikofaktorene som øyelinsen kan påvirkes av.

Den ytre netthinnen er sammensatt av retinale pigmentepitel- (RPE) celler, pluss de ytre segmentene av visuelle fotoreseptorer. RPE er avgjørende for funksjon, overlevelse og konstant fornyelse av fotoreseptorer.

(Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757.

New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, våren 2013.)

(2) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.

(3) Skadelig lys = UV og blåfiolett lys