Alt om Essilor 5 minutters lesing

Vi feirer 60 år med Varilux

Del på

I år feirer vi 60 år siden Varilux-glasset ble oppfunnet og det progressive brilleglasset ble til. Les mer om den innovative historien bak det revolusjonerende glasset nedenfor.

Det hele startet i 1948 da en ung mann kalt Bernard Maitenaz sluttet seg til Société des Lunetiers, og som raskt fikk begynne å arbeide med å utvikle en ny løsning for bifokaler. Oppfinnelsen av det progressive glasset stammet fra et helt nytt konsept og revolusjonerte optikken og glassteknologien. Bernard Maitenaz forsto raskt begrensningene til bifokaler og hadde som mål å oppnå et synsfelt som ikke ble hindret av en bruddlinje i glasset.

Hans ekspertise innen optikk og mekanikk gjorde at Varilux-glasset ble tatt i bruk i 1958, og forandret verdenen av optiske glass for alltid. I 1959 ble glasset offisielt lansert på den berømte Congrès des Opticians i Paris.

Hvorfor ble Varilux-glasset en så revolusjonerende oppfinnelse?

På den tiden hadde folk med presbyopi kun ett eneste alternativ, og det var å bruke bifokaler. Ved hjelp av Varilux-glass kunne folk med presbyopi, for aller første gang, se tydelig med bare et glass.

Ukorrigert presbyopi forårsaker nesten konstant ubehag i hverdagen, der synet i de ulike sonene blir berørt. Varilux-glasset ga muligheten til å overvinne aldringstegn; en virkelig revolusjonerende løsning.

Varilux-glass gjør at synet kontinuerlig forbedres og føles behagelig; Det er like sant nå som for 60 år siden, og de gir mennesker med presbyopi naturlig syn igjen.

6 tiår med utvikling

De siste 60 årene har vi sett stor utvikling i design og utvikling av Varilux-glassene. På begynnelsen av 1990-tallet fastsatte en ny designprosess kjernen i teknologiske fremskritt for brukerne, kjent som Live Optics. Denne er fremdeles på plass i dag.

Det har blitt produsert mange forskjellige versjoner av Varilux-glass, som hver og en gir en ny og avansert optimalisering til forskjellige synsbehov. Varilux Comfort har for eksempel tatt i betraktning de ulike toleransegradene i det visuelle systemet, mens Varilux Panamic gir bedre tilpasning og et panoramisk synsfelt.

De siste 60 årene har avslørt en bedre forståelse av det visuelle systemet, øyets fysiologi og nevrovitenskap gjennom å overvåke virkelige situasjoner og se hvordan bevegelser, holdning og atferd påvirker synet.

Det har gjort det mulig å utvide designet og teknologien bak Varilux, et glass som har flyttet grensene med 70 patenter og over 500 forskere over hele verden.

I dag gjenoppfinner Varilux-glassene fremdeles seg selv. I 2017 ble Varilux X series lansert, som tar hensyn til den moderne atferden til mennesker med prebyopi. Det ble oppdaget at dagens mennesker med presbyopi hadde spesifikke krav til armlengdesyn, på rundt 40-70 cm. Ingeniører bak glasset revurderte fullstendig deres tidligere forestilling om nærsynet, noe som resulterte i et innovativt glass for total visuell frihet.

Med Varilux X series kan du fange opp detaljene på flere visuelle mål med bare én blikkretning. Du trenger ikke lenger å bevege hodet og nesen i den retningen du ønsker å se. Varilux X series-brilleglass lar deg se gjennom hvilken som helst del av linsen og se tydelig, noe som resulterer i et virkelig naturlig syn.

Enten du nettopp har begynt å utvikle presbyopi eller leter etter et nytt par progressive brilleglass, bør du vurdere Varilux, de mest anbefalte progressive glassene av profesjonelle øyepleiere(1).

 

(1) Varilux, det fremste glassmerket over hele verden. Euromonitor, data for 2017; Butikkverdi blant brilleglassekategorier, merker som representerer progressive glass.

(2) Vilkår og betingelser gjelder. Klikk her for ytterligere detaljer.