Livet og øynene dine 2 minutters lesing

Hvordan være trygg når man kjører i skumring

Del på

Når vi stiller tilbake klokken i slutten av oktober, får vi noen ekstra timer med mørke om morgenen og kvelden. Selv om det betyr at man kan ligge lenger i senga om morgenen, betyr det også at man sannsynligvis vil kjøre mye mer bil i mørket.

Når man kjører i skumring er det mye vanskeligere å se tydelig, blant annet fordi farene er mindre åpenbare i mørket. Det er viktig å ta de riktige trinnene for å garantere tydelig, skarpt syn bak rattet; både for din egen og andres sikkerhet.

Utfordringer forbundet med å kjøre i skumring

Det å kjøre etter hvert som lyset endrer seg, kan gjøre det vanskelig å se tydelig. Både dybdesynet og det periferere synet blir svakere når lyset reduseres. Synet blir ofte redusert under svake lysforhold, og enda mer hvis man bruker korrigerende glass, men ved skumring eller tidlig på morgenen, kan man ikke unngå slike forhold.

Da blir det mye vanskeligere å se fotgjengere, syklister og til og med andre biler. Det skyldes at frontlykter og gatelamper ofte skaper gjenskinn og refleksjoner på brillene.

Trygghet ved kjøring i skumring er lett å oppnå når man bruker glass som er optimalisert for akkurat det.

Briller til nattkjøring

Mange mennesker trenger korrigerende glass av flere årsaker, inkludert nærsynthet og presbyopi. Det å bruke riktige briller kan utgjøre en stor forskjell når man kjører i skumring eller om natten. Hvis du trenger varifokaler, finnes det en løsning for å forbedre synet ditt ytterligere for bilkjøring.

Varilux Road Pilot er glass som er enkle å bruke og som er optimalisert for bilkjøring ved å forbedre synsfeltene dine. Denne typen brilleglass sørger for at du ikke går glipp av noe, så hvis du bruker Varilux Road Pilot-brilleglass for bilkjøring i skumring kan det bidra til en tryggere kjøreopplevelse.

Varifokaler til bilkjøring sørger for at man kan se langt på veien, like tydelig som dashbordet.

Hvis refleksjoner og sterkt lys er plagsomt ved kjøring i mørket, kan det være lurt å vurdere et glassbelegg for å gjøre glassene mye mer komfortable. Crizal Drive gir ikke bare de vanlige glassbelegg-fordelene som flekk- og ripebestandighet; de kan også redusere refleksjoner med opptil 90%*.

Andre tips for å holde deg trygg ved kjøring i skumringen

Ved kjøring i skumringen, er det nyttig for andre bilister hvis du slår på lysene før solnedgang, og lar dem være på i en times tid etter soloppgang. Hvis du ikke føler deg helt trygg på å kjøre under dårlige lysforhold, bør du huske å ta deg mer tid til reisen for å lette på presset.

Det er viktig å få undersøkt øynene regelmessig for å sikre at synet oppfyller den lovlige standarden for bilkjøring. Bestill time hos din lokale optiker for å finne ut mer om øyeundersøkelser og om du trenger å bruke briller.

* Vs. et standard sett hardcoat-brilleglass uten antirefleksbelegg