Øyehelse og symptomer

Her finner du din guide til øyehelse og symptomer. Denne samlingen av artikler er skrevet for å hjelpe deg når du leter etter mer informasjon om å velge riktige brilleglass for din livsstil, uansett om det gjelder sportslige aktiviteter eller det å kjøre bil. Hvis du mistenker at du har et symptom eller en tilstand, anbefaler vi at du besøker en optiker så snart som mulig.

Øyehelse og symptomer 10 minutters lesing

Lær om presbyopi

Presbyopi er en aldersrelatert langsynthet, som påvirker evnen til å se objekter på nært hold. Dette oppstår når øyelinsen mister fleksibiliteten. Lær om denne øyetilstanden, hvorfor den oppstår og hva som kan gjøres for å behandle den.

Øyehelse og symptomer 6 minutters lesing

Lær om astigmatisme

Astigmatisme er en vanlig feil som oppstår når krumningen av hornhinnen eller linsen ikke er symmetrisk, eller «ensartet». Lær om de forskjellige typene astigmatisme og årsakene til denne øyetilstanden. I denne artikkelen ser vi også på behandlingsalternativene sammen med hvordan den diagnostiseres.

Øyehelse og symptomer 8 minutters lesing

Lær om nærsynthet (myopi)

Myopi er en vanlig øyetilstand som oppstår når det er noe galt med formen på øyeeplet, hornhinnen eller øyelinsen, noe som får objekter i det fjerne til å virke uskarpe eller ufokuserte. Finn ut mer om denne vanlige øyetilstanden og hvordan den kan behandles.

Øyehelse og symptomer 15 minutters lesing

Lær om aldersrelatert macula degenerasjon (AMD)

Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) forårsaker tap av sentralsynet (når du fokuserer rett frem). Maculaen er en liten del av netthinnen og når du blir eldre, kan denne begynne å bli dårligere, noe som kan påvirke synet ditt.

Øyehelse og symptomer 12 minutters lesing

Lær om hypermetropi

Hypermetropia - mer kjent som langsynthet eller hyperopi, fremtrer under en gruppe forhold definert som 'brytningsfeil' som resulterer i at nære objekter blir uskarpe og ute av fokus, mens objekter i det fjerne er skarpe og i fokus. Lær om årsakene til disse feilene, og hvordan du kan få rettet opp synet ditt.

Øyehelse og symptomer 6 minutters lesing

Lær om konjunktivitt

Konjunktivitt er en vanlig øyetilstand der konjunktiva blir betent som en reaksjon på påvirkninger utenfra, noe som får den til å bli sår eller irritert. Lær om årsaker, tegn og symptomer til mulige behandlinger i denne artikkelen.